[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Cum îl ia Gigi Becali pe Andrei Cristea de la Poli Iaşi, driblând opoziţia preşedinte
Author : Giacomo, Category : Sport, 0 Replyes, 695 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Staff Ts3
 
344
POSTS
104
THREADS
20
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 3.44[w]
12-27-2018, 11:26 PM
#1
Scandalul dintre cele două părţi implicate la Poli IaşiHoria Sabo şi vechea conducere a clubului, în frunte cu Adrian Ambrosie, putea să blocheze transferul lui Andrei Cristea, 34 de ani, la FCSB. Numai că Ambrosie a plecat în SUA, acolo unde este şi Flavius Stoican, iar transferul a fost semnat de cei rămaşi la Iaşi.

Ieşenii nu vor lua niciun ban, dar li se va scădea mare parte din cei 180.000 de euro care ar trebui achitaţi la vară, în contul lui Qaka.
Cum a reuşit Cristea să i se împlinească visul revenirii la FCSB, acolo de unde a plecat în condiţii nu tocmai bune? Cei 3 membri ai Consiliului Director, în frunte cu Leonida Antohi au fost de acord cu transferul şi au semnat actele. Între ei se află şi Ioan Melinte, membru în Consiliu şi cel căruia Ambrosie îi delegase dreptul de semnătură ca preşedinte executiv al clubului Poli Iaşi.
În urmă cu 12 ani, Becali îl ceda pentru 200.000 de euro la Poli Timişoara, chiar dacă dăduse 800.000 de euro pe el Bacăului cu doi ani înainte. Îl evaluase la 20 de milioane de euro după calificarea senzaţională obţinută cu Valencia, apoi relaţiile s-au răcit şi nu ştia cum să mai scape de el.
Câţi bani ia Poli Iaşi de la FCSB pentru Andrei Cristea
Pentru moldoveni este o afacere foarte bună din punct de vedere financiar, dacă ţinem cont că reuşesc să vândă un jucător de 34 de ani. Din punct de vedere sportiv s-a putea dovedi o pierdere importantă. A dat patru goluri şi o pasă de gol, însă prezenţa căpitanului pe teren dă o forţă sporită echipei.
În 2004, Steaua îl cumpărase pe Cristea cu un milion de dolari de la Bacău, iar în 2006 îl lăsa să plece la Poli Timişoara pentru numai 200.000 de euro.
În februarie 2005, Andrei Cristea a fost eroul Stelei şi chiar al fotbalului românesc. Echipa din Ghencea reuşea să elimine marea echipă a Valenciei, la penalty-uri, după ce în 120 de minute cele două goluri marcate de Andrei Cristea egalau scorul la general. Se întâmpla pe 24 februarie, Zenga era antrenor, iar Gigi Becali lansa primele cifre astronomice legate de transferuri: "Pe Andrei Cristea o să iau 20 de milioane de euro".
Cifre importante pentru Andrei Cristea
2 titluri de campion, cu Steaua, în 2005 şi 2006
un titlu de golgheter al României, în 2010, la Dinamo
9 meciuri la echipa naţională
14 meciuri pentru România U21
100 de goluri a marcat în Liga 1
Regulament Forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: