[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Stiai ca...?
Author : Lucky, Category : Știați că..., 0 Replyes, 629 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
I'm very lucky
133
POSTS
80
THREADS
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
07-04-2013, 08:37 AM
#1
O femeie din Georgia, care susţinea că este cea mai bătrână femeie din lume, a murit la vârsta de 132 de ani, scrie Daily Mail.

Antisa Khvichava a trăit în satul georgian Sachino şi potrivit unor documente foarte vechi s-ar fi născut pe 8 iulie 1880, însă vârsta ei a fost contestată pentru că nu a fost niciodată demonstrată.

Femeia trăia într-o casă în munţi împreună cu nepotul ei de 42 de ani şi a ieşit la pensie în 1965 când avea 85 de ani. Se pare că Antisa Khvichava are 12 nepoţi, 18 stră-nepoţi şi 18 stră-stră nepoţi. Femeia spunea că trăieşte atât de mult pentru că bea un pic de rachiu tradiţional zilnic.

Fiul femeii de 72 de ani, Mikhail, se pare că s-a născut când mama lui avea 60 de ani. Antisa Khvichava a spus că a mai avut doi copii dintr-o căsnicie anterioară, dar au murit din cauza foametei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Antisa Khvichava a trăit în timpul celor două Războaie Mondiale, dar şi în timpul ascendenţei şi căderii URSS. Autorităţi, vecini, prieteni şi rude au susţinut afirmaţia femeii, potrivit căreia ea este cea mai bătrână persoană din lume.

Certificatul ei de naştere a fost pierdut, dar Antisa Khvichava avea două documente din perioada sovietică care confirmau vârsta ei.

Experţii însă contestă vârsta ei.

În ultimul deceniu, Antisa Khvichava petrecea majoritatea timpului în pat, dar starea ei mentală nu fusese afectată de bătrâneţe, iar potrivit rudelor, nu îşi pierduse raţionalitatea.

În Cartea Recordurilor, cea mai în vârstă persoană din lume este Besse Cooper, care în august a împlinit 116, ea născându-se în Tennessee, în 1896. Cea mai bătrână persoană din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor, este însă Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile, ea murind în 1997, în luna august.


Forum Jump: