[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






In China exista o practica a casatoriilor intre fantome
Author : Fuhrer, Category : Știați că..., 0 Replyes, 672 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Nice One !
 
549
POSTS
265
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]
06-28-2013, 08:22 AM
#1
Da, chinezii considera ca exista fantome iar o lege care interzice casatoriile intre fantome a fost introdusa tocmai pentru a opri aceasta traditie ce dateaza de sute de ani in China si pe care oficialitatile incearca sa o stopeze prin toate mijloacele. Demersul nu este insa unul facil. In multe cazuri casatoria intre cele pe care chinezii le considera fantome reale se desfasoara departe de ochii lumii si se petrece doar intre membrii familiilor implicate. Alteori insa se merge mai departe pana la exhumarea decedatilor.

Motivul pentru care chinezii practica aceasta casatorie intre fantome este dat de faptul ca ei cred ca moartea nu este un final definitiv ci un nou inceput, o viata noua pentru cei disparuti, in viata de apoi. Nu sunt implicati cei decedati care au format inainte un cuplu ci aceia care au murit necasatoriti. Astfel sunt oficiate casatorii intre fantomele unor oameni care cel mai probabil nici nu s-au cunoscut inainte, doar pentru ca fantomele acestora sa nu sufere de singuratate in viata de dupa moarte si pentru a nu-i bantui pe membrii familiei, ramasi in viata.

S-au dezvoltat astfel si afaceri care asigura intalnirea familiilor celor decedati si facilitarea casatoriilor intre fantome. Casatoria in sine se desfasoara dupa tipicul unei casatorii normale: familiile fantomelor se intalnesc, socializeaza si petrec impreuna, e drept, intr-o forma mai sobra, bineinteles. Se ofera cadouri, in special din partea familiei fantomei-mire catre familia fantomei-mireasa. Iar familiile continua sa tina legatura si dupa acest eveniment. In cazurile extreme descoperite de catre oficialitatile chineze familiile merg pana la a-i dezgropa pe cei doi decedati pentru a muta ramasitele unuia dintre ei in mormantul celuilalt, impreunarea fiind astfel si fizica, nu doar faptica, in unele situatii ceremonia de casatorie desfasurandu-se chiar la cimitir.

Legea care interzice casatoria intre aceste fantome adevarate a intrat in vigoare in 1949 si pentru o perioada a asigurat o scadere a numarului acestor casatorii, pedepsele constand in amenzi usturatoare. In zonele rurale ale Chinei insa traditia a continuat sa fie respectata iar mai nou, pe fondul cresterii veniturilor fenomenul a reinceput sa ia amploare si in zonele urbane, ceea ce a dus la sporirea nivelului de supraveghere a cimitirelor pentru a-i surprinde pe cei care incearca dezgroparea ramasitelor si evita aceste practici.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: