[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Android Go: ce este și la ce folosește?
Author : Delete!, Category : Sisteme de Operare, 0 Replyes, 887 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
TURBO GUM
         
1,629
POSTS
329
THREADS
240
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 2.31[w]

1K
03-05-2018, 07:31 PM
#1
Google vine cu un nou sistem de operare pentru telefoanele mai puțin performante. Android Oreo Go Edition este numele, dar ce face mai exact?

În primul rând, Android Oreo Go Edition, prescurtat Android Go, nu trebuie considerat un Linux pentru Windows. Nu vorbim aici de un cu totul alt sistem de operare, ci mai degrabă de adaptarea anumitor funcționalități pentru a-i permite să fie folosit pe dispozitivele mobile cu resurse mult mai limitate decât telefoanele din ultima generație, ba chiar mai slabe decât cele din ultimele câteva generații.

Desigur, în condițiile în care vedem smartphone-uri care se apropie și uneori chiar depășesc prețul de 1.000$, ajungem și la adevărata valoare a lui Android Go, la publicul său țintă. În cadrul Mobile World Conference, șase companii și-au prezentat telefoanele care rulează Android Go și toate au un preț de aproximativ 100$. Acestea sunt Nokia 1, Alcatel 1X, ZTE Tempo Go, Lava Z50, Micromax Bharat Go și GM 8 Go de la General Mobile. Și totuși, ce face Android Go special?

În primul rând, Android Go este făcut să ruleze în special pe aceste telefoane, însă The Verge dezvăluie că performanța variază destul de mult între cele șase modele de mai sus. Până la urmă vorbim totuși de telefoane diferite, ceea ce nu ar trebui să surprindă pe nimeni atunci când unele se mișcă mai bine, altele ceva mai prost. Însă, capitolul la care Android Go impresionează este spațiul necesar. În timp ce sistemul de operare ocupă puțin peste 3GB, economisind în jur de 2GB de spațiu de stocare, telefoanele cu Android Go au parte și de aplicații alternative pentru versiunile cu care ne-am obișnuit. Printre acestea se numără unele care vin preinstalate, cum ar fi Gmail Go sau Google Maps Go, dar sunt disponibile și altele care au fost modificate cu acest scop în minte. YouTube Go este un astfel de exemplu. Cum a reușit Google să facă toate cele de mai sus? A modificat atât felul în care aplicațiile își tratează fișierele, cum ar fi folosirea Cloudului cât mai mult posibil, dar și interfața fiecăreia.

În cele din urmă, ultimul obiectiv al lui Android Go este să adreseze și problema datelor folosite. Până la urmă degeaba dai 100$ pe un telefon, dacă abonamentul și în special folosirea datelor pentru a răsfoi internetul ajung să coste mai mult decât însuși telefonul. Aici lucrurile iau o întorsătură și mai interesantă. Google Play a fost modificat în cazul dispozitivelor care folosesc Android Go și arată în principal aplicațiile create special pentru acestea. Ideea este să facă aceste dispozitive cât mai accesibile în acele regiuni în care internetul, chiar și în 2018, este un lux, iar un Galaxy S9 sau iPhone X un vis.
Totul depinde acum de producătorii de telefoane și de suportul pe care îl vor acorda pentru Android Oreo Go Edition. Este o idee admirabilă, dar dacă nu este încurajată, va eșua la fel cum Android One a făcut-o.



Sursa: zonait.tv
Im Back BITCH
It's time to cook


Forum Jump: