[CAMPANIE STAFF]Cautam moderatori si designeri activi!
Welcome to WTFCS Community Forums!
Servere gaming la super-preturi! [HOSTING SERVICE]
-->






Istoria Counter Strike
Author : Robotelul WtfCS, Category : Stiri, 1 Replyes, 1682 Views
EVALUATE THIS TOPIC
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Guest(s)
Wtfcs Community
         
21
POSTS
2,008
THREADS
390
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: 0[w]

8Y
01-15-2014, 03:00 PM
#1
Nu stiu daca intereseaza pe cineva dar mie mi-a placut ce scrie mai jos...



Counter-Strike a aparut pe 18 Iunie 1999 ca si o modificare ( ca si un MOD ) pentru popularul joc Half-Life. Consta intr-o echipa de Counter-Teroristi (CT) si una de Teroristi (T) care se lupta una impotriva celeilalte intr-o diversitate de medii inconjuratoare exotice sau urbane.
Ea concepe salvarea ostaticilor, sau asasinari unde echipa T incearca sa omoare un VIP pe care echipa CT trebuie sa-l protejeze.
Counter-Strike este la momentul de fata cel mai popular joc de actiune online, chiar daca el nu este nici macar un joc in sine.
Half-Life,aparut in Noiembrie 1998 a fost desemnat ‘Jocul Anului’ pentru grandioasele moduri Single Player, dar modul Multiplayer nu a fost nicicand asa popular pana cand a aparut Team Fortress Classic si Software Developers’ Kit (SDK).
SDK-ul a permis programatorilor si artistilor sa poata face modificari in Half-Life. Modificarile, sau MOD-urile sunt frecvente in titlurile jocurilor Shooter.
Counter-Strike este o modificare ( un MOD ) pentru jocul Half-Life, si originalul necesita o copie a jocului Half-Life pentru a se putea juca.
Jess Cliffe, un student, a creat Website-ul pentru noua modificare a Minh Le’s, Counter-Strike. Minh Le, cunoscut si ca Goosman online, a functionat inainte la jocurile de actiune Quake 2 si Navy Seals pentru Quake.
Cliffe, care isi foloseste numele ca porecla online, a fost stapanul unui site Action Quake 2 si a dezvoltat o prietenie pe internet cu Minh cand a lucrat la modelele jocului.
In cele din urma Cliff a ajutat din ce in ce mai mult la design-ul jocului Counter-Strike inainte de lansare; Minh a fost principalul membru a CsTeam. Minh a facut toate models-urile, skinnuri, si animatii pentru Counter-Strike.
Hartile au fost create de cei interesati de modificare, si nu de o echipa specializata.
Defapt ,nucleul Cs-Team, consta in numai 2 oameni. Si cu toate ca, Cliff a ajutat mult la desing-ul jocului, principala sa sarcina a fost cea cu Website-ul si personalul PR.
Website-ul jocului, gazduit pe Planet Half-Life au dat sperante pentru noua modificare, care arata ca si cea mai complexa modificare a comunitatii HL.
Aceasta comunitate relativ noua a avut putine modificari in dezvoltare.Desigur, partial contribuitor la succesul jocului Counter-Strike,Half-life este o tinta foarte populara pentru alte modificari.
Prima versiune a jocului Counter-Strike a fost versiunea BETA 1; Software-ul ‘BETA’ este un software care nu este complet.
Aceasta prima faza de proba, de fapt o scuza pentru a permite Cs Team sa schimbe orice daca doreau, a continuat pana in Noiembrie 2000 cand prima versiune a Jocului Counter-Strike a fost lansata. In acel stadiu, ValveSoftware, creatorii jocului Half-Life, au inceput sa se ocupe de dezvoltarea jocului Counter-Strike. In acest stadiu, Valve a lansat Half-life:Counter-Strike care este numit si Cs Retail.
Minh si Jess au mai contribuit inca la dezvoltarea jocului, dar doar in probleme de design si nu la programare sau modeling. Totusi, multe schimbari care le vedem in versiunea moderna a jocului se datoreaza decizilor lor. Este de ghicit cine este defapt propietarul, dar este sigur ca multe dintre schimbarile mai indraznete ( ca si incetinirea dupa ce s-a sarit la Cs 1.4) au fost proiectate de nucleul Cs team.
Counter-Strike este in prezent jocul oficial al Cyberathlete professional League(Cpl), o companie care sustine doua sau mai multe, competitii bazate pe Us Lan pe an care ne da zeci de mii de dolari pentru castigarea Echipelor de Cs sau clanurilor.
Din cauza acestora, Counter-Strike, are o urmare e-sports, plina de clanuri si jucatori foarte talentati care sunt increzatori in puterile lor. Partea online a Cpl, Cal-ul, este responsabila pentru cele mai multe competitii on-line de Cs. Cei mai multi jucatori nu fac parte din clanuri si joaca pe servere publice (pubs) doar pentru distractie.
Doua alte modificari ale jocului Cs, sunt acuma in productie. Prima este intarziatul: Counter Strike: Condition Zero, care se refera la modul single player a jocului. A doilea este misteriosul Counter Strike pentru Xbox ( CSX), care care a fost in afara Topurilor dar a fost prezentat recent la E3 de Microsoft.
In prezent, Minh contribuie la dezvolterea neanuntata a jocului Counter-Strike2, care va folosi noul motor Half-Life 2 Source, dezvoltat de Valve. Locuieste in Vancouver, British Columbia, si Canada. Jess a absolvit la Virginia Tech in 2003 si in prezent lucreaza pentru Valvein filiala din Bellevue.


GAMEPLAY


Counter-Strike este un first-person shooter in care jucatorii se alatuta fie teroristilor fie echipelor speciale ale politiei . Fiecare echipa incearca sa indeplineasca obiectivele misiunii sau sa elimine echipa opusa . Fiecare runda incepe cu cele 2 echipe aparand simultan fiecare in bazele lor aflate de obicei la capetele opuse ale hartii . Jucatorul poate sa aleaga intre 8 caractere diferite (cate 4 pentru fiecare echipa . Counter-Strike:Condition Zero a mai adougat cate un caracter fiecarei echipe) . Fiecare jucator porneste , in general cu $800 (desi suma poate si editata de un administrator) , 2 cartuse de munitie , un cutit , si un pistol : un Heckler & Koch USP .45 pentru fortele speciale ale politiei si un GLOCK 18c pentru teroristi .
Jucatorilor li se da un ragaz inaintea inceperii fiecarei runde (cunoscut sub numele de freeze time) pentru a se pregati si a cumpara echipament . Se pot intoarce in zona de cumparare (baza) intr-un anumit interval de timp pentru a cumpara ecipament nou (90 de secunde default) . Odata ce runda s-a terminat jucatorii supravietuitori tin echipamentele cumparate la inceputul rundei pentru a fi folosit in runda urmatoare . Jucatorii ucisi incep runda cu echipamentul de baza (default) .

Banusuri in $ sunt repartizate pentru castigarea unei runde , pierderea ei , uciderea unui inamic , salvarea unui ostatic sau plantarea bombei .

Tabela de scor arata scorul echipelor in aditie statisticilor pentru fiecare jucator : nume , scor(kills) , deaths , si ping-ul(sau LAG-ul in milisecunde) . Tabela de scor indica deasemenea si daca un jucator este mort sau viu , daca poarta bomba sau este VIP-ul(pe hartiile cu profil asasinare) , desi informatiile despre jucatorii aflati in echipa opusa sunt restrictionate pana cand jucatorul este mort(dead) , pentru ca informatiile sunt importante . Jucatorii ucisi devin "fantome" pentru restul rundei , ei nu pot sa-si schimbe numele pana cand nu sunt readusi la viata (spawn) din nou , chat-text-ul nu poate fi trimis sau receptionat de jucatorii care sunt inca in viata , iat voice-chat-ul poate fi doar receptionat de la jucatorii in viata si nu trimis lor
(asta daca nu cumva cvar-ul sv_altalk este setat pe 1) . Multe din noile harti FY(fun yard) permit jucatorilor morti sa comunice cu cei ce sunt in viata . "Fantomele" pot urmarii restul rundei din perspective diferite selectabile , desimajoritatea serverelor opresc unele perspective pentru a prevenii ca jucatorii morti sa dezvaluie informatii celor inca in viata prin intermediul unor programe media alternative (TeamSpeak sau Ventrilo) .
Aceasta tehnica , cunoscuta sub numele de "ghosting" este considerata cheat in majoritatea shooterelor tactice .


REALISM
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
fondator rsp.wtfcs.com
 
421
POSTS
150
THREADS
0
REPUTATION
Male
Sex

WtfCs Coins: -0.01[w]
09-29-2014, 12:11 PM
#2
Foarte frumos bravo, ma bucur ca s-a gandit cineva sa posteze istoria.
Regulament forum: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.


Forum Jump: